Coronavirus – Huisartsenpraktijk S.J.van Beukering – Soesterberg
Rademakerstraat 91 3769 BC Soesterberg Tel:0346 724024
Header afbeelding

Coronavirus

Beste patiënten,

De Corona is helaas ‘niet-meer-zo-slapende’: in juni 2022 wordt weer een toenemende besmetting geconstateerd.

Het is dus niet weg, en zeker niet over.

Heeft u hoesten, koorts, neusverkouden, smaak & geurverlies of diarree: doe thuis een zelftest en BEL naar de praktijk, en komt niet spontaan langs. Al telefonerend zullen we samen bezien, hoe het beste gehandeld kan worden om u verder te helpen.

Zie voor verdere informatie op de website van het RIVM met de actuele adviezen vanuit de Rijksoverheid.

De herhaalprik voor Corona:

De Gezondheidsraad heeft de herhaalprik geadviseerd voor mensen van 60 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en mensen met een ernstige afweerstoornis. De reden hiervoor is dat de effectiviteit van de booster met de tijd afneemt. Bij deze groepen neemt bovendien de bescherming sneller af. Mede daardoor is de kans op ziekenhuisopnames bij hen hoger dan bij anderen.

Volgens de Gezondheidsraad zijn er geen medisch-wetenschappelijke redenen om mensen die niet tot deze specifieke groepen behoren, op dit moment, een herhaalprik aan te bieden. De raad meent dat een herhaalprik voor hen een zeer beperkt effect heeft. Zij zijn voorlopig nog goed beschermd tegen ernstige ziekte. Voor wie komt wel in aanmerking voor een herhaalprik, wie niet en waarom: www.rivm.nl/coronavaccinatie/afweerstoornis